4 γρήγορες συμβουλές για μια έξυπνη ανακαίνιση κουζίνας

Αφού αποφασίσετε τον προϋπολογισμό ανακαίνισης, δεν θα ξεκινήσετε αμέσως τις εργασίες ανακαίνισης! Πρέπει να διαθέσετε τον προϋπολογισμό σας ανάλογα και να αρχίσετε πρώτα με τις βασικές εργασίες. Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός είναι σημαντικός σε κάθε εργασία κατασκευής ή ανακαίνισης.

1) Ξεκινήστε με τα βασικά
Πριν απ’όλα σκεφτείτε ένα θέμα και τα χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Δώστε προτεραιότητα στις περιοχές που χρειάζονται βελτίωση και αποφασίστε τί πρέπει να επιδιορθωθεί στο χώρο. Ελέγξτε τα εξαρτήματα εάν λειτουργούν σωστά. Χρειάζεται να διορθωθεί το ταβάνι; Το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων λειτουργεί καλά; Μόλις εντοπίσετε αυτές τις περιοχές και τα αντικείμενα, μπορείτε να προχωρήσετε στο σχεδιασμό και την αισθητική.

2) Εξετάστε να βάλετε ένα κομψό backsplash
Μία διαφορετική επένδυση τοίχου μπορεί να μεταμορφώσει την κουζίνα και να ανανεώσει τον χώρο. Εάν σκέφτεστε να βάλετε μία στο χώρο σας, επιλέξτε ανθεκτικά υλικά. Προτιμήστε χρώματα όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο, καθώς αυτές οι αποχρώσεις αποπνέουν ένα θετικό vibe και επίσης βοηθούν στην τόνωση της όρεξης.

3) Επιλέξτε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων
Αν αγαπάτε το μαγείρεμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα χρώματα που σας αρέσουν και συγχρόνως να ταιριάζουν με τον υπόλοιπο χώρο.

4) Χρησιμοποιήστε καθρέφτες
Κάντε μια μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη με την προσθήκη καθρεφτών. Ωστόσο να είστε προσεκτικοί πού κρεμάτε τους καθρέφτες καθώς μία λάθος τοποθεσία μπορεί να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται στενός.